CLANEK

 

Duplex se zařadil mezi nejlepší hudební kluby světa

Legendární pražský hudební klub Duplex se dostává mezi světovou klubovou špičku v žebříčku DJ Mag Top 100 Clubs. Jedná se o nejprestižnější světovou anketu, která hodnotí hudební kluby na celém světě.

 

Duplex, nejnavštěvovanější klub ve střední Evropě a průkopník pražské hudební scény, slaví další úspěšný rok. Umístil se na 39. místě v prestižním žebříčku DJ Mag Top 100 Clubs. DJ Mag Top 100 Clubs je žebříček nejlepších hudebních klubů po celém světě. Tyto kluby jsou voleny veřejností na základě kritérií, jako je hudební program, design místa, a celkový dopad v rámci globální klubové komunity. Každoročně se po celém světě snaží do žebříčku dostat tisíce hudebních klubů. Zařazení na tento prestižní seznam je pro klub pocta, ale také závazek ke zvyšování jedinečnosti a kvality, jeho inovacím a posouvání hranic toho, co hudební klub může představovat.

Letošní žebříček DJ Mag Top 100 Clubs zaznamenal rekordní počet 229 oblastí, ze kterých veřejnost hlasovala. Žebříček zahrnuje kluby v téměř 40 zemích, což z něj dělá nejvíce mezinárodní seznam v hudebním odvětví. Prvních pět zemí - USA, Španělsko, Velká Británie, Brazílie a Chorvatsko - si drží své pozice s největším počtem umístěných klubů v žebříčku, přestože Španělsko o některé pozice přišlo. Duplex se v žebříčku umístil již potřetí jako jediný český klub, a to na 39. místě, čímž zaznamenal posun o 14 míst oproti minulému roku a zároveň jako jeden ze 3 klubů střední a východní Evropy (mimo Kolín nad Rýnem, Berlín). Dostává se tak mezi Top 40 nejlepších hudebních klubů světa. Umístění pražského klubu v žebříčku mezi kluby z destinací, jako jsou Londýn, New York, Miami, Los Angeles, Las Vegas, Berlín a dalších, posouvá vnímání klubu na ještě vyšší světovou úroveň, a to nejen mezi domácí českou hudební scénou, ale i tou zahraniční. Rovněž tak přispívá k pozvednutí povědomí o Praze jako významné turistické metropoli, pravidelně se umisťující v prestižních mezinárodních žebříčcích v různých oblastech. Nyní se řadí i mezi světovou špičku a elitu i v oblasti hudební klubové scény jako kulturního fenoménu.

Duplex


"Je to skvělé pro nás, ale také úžasné a významné pro Prahu. Duplex je díky tomuto uznání další z významných pražských atrakcí. Motivuje nás to pracovat na tom, aby byl Duplex stále lepší a lepší. Děkujeme našemu týmu za veškerou tvrdou práci a nadšení,"
 říká Petr Fišer, generální ředitel Duplexu. "Dostat se do žebříčku DJ Mag Top 100 Clubs je pro hudební klub něco podobného, jako když restaurace získá Michelinskou hvězdu,” dodává Antonin Baťka, Senior Club Manager.

Jako jediný český hudební klub, který se již potřetí umístil v prestižním žebříčku DJ Mag Top 100 Clubs, Duplex neustále překračuje očekávání a definuje standardy pro hudební klubovou scénu. Od svého otevření představuje synonymum pro výjimečný taneční klub, prvotřídní zábavu a nezapomenutelné zážitky. Díky své výjimečné poloze v Praze klub nabízí návštěvníkům exkluzivní výhled na Václavské náměstí hned ze dvou střešních teras. Své jméno "Duplex" nese klub s hrdostí, připomínaje tak svou ikonickou dvoupatrovou strukturu, která umožňuje hostům tančit v rytmu různých hudebních stylů na dvou stagích.

Duplex


Návštěvníci si mohou pravidelně užívat představení největších a nejznámějších DJů na světě, jako jsou Tiësto - nejlepší DJ všech dob přezdívaný jako "Kmotr elektronické hudební scény", který v Duplexu vystoupil minulý měsíc, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies a nebo Timmy Trumpet a Steve Aoki, kteří se do Duplexu s oblibou pravidelně vracejí.

V roce 2022 prošel klub rozsáhlou rekonstrukcí, která zahrnovala nejen vylepšení interiéru, ale také technologického vybavení a infrastruktury. Bylo kompletně přestavěno šesté patro klubu včetně designu VIP zón, které přidávají klubu další rozměr luxusu a exkluzivity. Díky svému unikátnímu provoznímu modelu, jako jediný český hudební klub otevřený 365 dní v roce, Duplex hostí úctyhodných 2.000 DJských setů ročně. Tyto akce jsou doprovázeny použitím 1.500 CO2 lahví a vystřelením až 750 kg konfet ročně, což přispívá k vytvoření nezapomenutelné atmosféry a zážitků. Rekonstrukce byla jen jedním z kroků, kterými klub posílil svou pozici jako předního hudebního klubu ve střední Evropě.

Duplex


Jako každý rok, i letos se v Duplexu mohou fanoušci elektronické hudby těšit na program plný hvězdných vystoupení, která zahrnují ty největší a nejprestižnější DJská jména, jako jsou Alok, Robin Schulz, Fedde Le Grand, Nicky Romero, Nervo a mnoho dalších.

 

foto: fotovrzal.com a archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016